Operations Manager

Job description

Als Operations Manager ben je verantwoordelijk voor het management van de operationele afdeling, zijnde de productie en de expeditie. De afdeling beheert alle productie- en logistieke activiteiten van de fabriek op een proactieve manier om de maximale productie te garanderen met een minimum aan kosten. Het personeel (ongeveer 55 werknemers) omvat operators, expediteurs, technische specialisten en productie- en logistiek management.


Voor de komende jaren zijn belangrijke doelen het verbeteren van de veiligheidsnormen, het bouwen en herstructureren van de operationele teams inclusief manier van werken en het vergroten van de capaciteit van de output door middel van voortdurende verbeteringsprojecten. Dit is een geweldige kans voor een ervaren manager die graag verandering wil leiden en een organisatie wil opbouwen die klaar is voor de toekomst.

 

Over de functie

Het leiden van verandering onderschatten wij niet. Wij hebben een goede ploeg met bekwame medewerkers die veelal al lang bij ons in dienst zijn. Je zal hen dus mee moeten krijgen in onze en jouw visie hoe wij de veranderingen bewerkstelligen met als doel een beter resultaat voor ICL.  

 

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Verantwoordelijk voor het bereiken van doelen en doelstellingen van de operationele afdelingen: producten leveren aan de klanttevredenheid in kwaliteit, kwantiteit en minimale kosten, terwijl de veiligheid, ecologie en werken volgens standaardprocedures worden waar geborgen;
 • Monitoring van resultaten van de operationele afdelingen op het gebied van veiligheid, output, draaiuren, kwaliteit, kosten en interne / externe richtlijnen;
 • Motiveren, coachen en ondersteunen van personeel om de algehele prestatie van het team te waarborgen en zakelijke doelstellingen te bereiken in een positieve werkomgeving;
 • Leiden en bijdragen aan multidisciplinaire projectteams;
 • Implementatie van operational excellence in de afdeling;
 • Fungeren als trouble shooter voor operationele problemen;
 • Zorg voor goede werkrelaties met de technische  en engineering afdelingen;
 • Je doet het uiteraard niet alleen en bent onderdeel van het management team. Een mooie kans omdat het Management Team een bijna nieuw team is die samen nieuwe doelen kan stellen (uiteraard binnen bestaande kaders).

Jouw profiel

Uiteraard verwachten wij dat je de juiste kennis en ervaring mee neemt om in deze rol succesvol te zijn maar misschien nog wel belangrijker vinden wij wat voor persoon je bent, een manager die de handen uit de mouwen steekt in een veranderende omgeving. Communicatief sterk en overtuigend, staat voor de visie die je zal hebben voor onze fabriek en verandering weet te brengen in de teams.

 

 • Bachelor of Master diploma in de chemische technologie (een combinatie met een bedrijfsdiploma is een bonus);
 • 10 jaar relevante ervaring in vergelijkbare managementfuncties, met kennis van bulkchemie;
 • Communicatie ook in het Engels is geen probleem voor jou; 
 • Toegewijde teamspeler en sterke vaardigheden op het gebied van project- en verandermanagement.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Locatie:

ICL Fertilizers, Fosfaatweg 48, 1013 BM Amsterdam.

 

Meer informatie:

Je kan solliciteren tot uiterlijk 20 september. 

Voor meer informatie over deze positie kun je contact opnemen met Yael O’Callaghan, Recruitment Manager Europa via yael.ocallaghan@icl-group.com of +31646113773 (kan ook via whatsapp).

Of solliciteer door op de button te klikken. 

Job requirements

Over ICL:

ICL is een wereldwijd opererende producent van mineralen en chemische producten met een unieke waardeketen van kalium, broom en fosfaat. ICL beschikt over eigen grondstofreserves en verwerkt deze met haar technologische en industriële kennis tot een breed scala aan producten voor klanten over de hele wereld in de landbouw en de industrie. Bij ICL werken wereldwijd ongeveer 12.000 mensen en het bedrijf is in een groot aantal Europese landen actief. Het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam.

 Kijk voor meer informatie over ICL op de global website www.icl-group.com of ga naar www.icl-group.nl voor meer informatie over ICL’s activiteiten in Nederland en België.